Ecografia la caini si pisici

Ecografia la animale – o metoda non-invaziva de diagnostic

O examinare cu ultrasunete, cunoscute si ca ecografie, este o metoda imagistica non-invaziva (care nu face rau animalului), ce permite vizualizarea organelor interne ale corpului animalelor. Ecografie este o investigatie sigura si care nu implica radiatii, poate fi repeta ori de cate ori este nevoie, fara sa afecteze in vreun fel sanatatea animalului.

Aceasta tehnica de diagnostic este foarte utila pentru examinarea organelor interne, pentru evaluarea sarcinii la caini si pisici, dar si a afectiunilor de stomac, ficat, pancreas, intestin, vezica, prostata sau ovare. Frecvent se depisteaza tumorile sau chisturile in cadrul ecografiei la animale. 

Atunci cand se evaluaza cu ajutorul ecografului inima, procedura poarte numele de ecocardiografie. 

Care sunt dezavantajele utilizarii ecografiei la animale?

Ecografie vine ca o completare a altor investigatii, pentru o confirmare. Examinarea cu ultrasunete (ecografia) nu este concludenta atunci cand organele sunt pline de aer (exemplu: foarte multe gaze in stomac si intestin), deoarece ultrasunetele nu pot trece prin aer. 

Cainele trebuie anesteziat atunci cand i se face ecografie?

Ecografia la animale nu este o procedura dureroasa, nu doare chiar absolut deloc. Asadar, anestezia nu este necesara pentru examinarea cu ecograful. Desi mai rare cazurile, uneori este nevoie de o sedare usoara cand este necesar sa se preleveze probe de tesuturi din abdomen (biopsii). Rareori la cainii foarte agresivi sau agitati, medicul veterinar ii poate face un calmant usor pentru o examinare cu ecograful cat mai precisa. 

Care este pretul ecografiei la caini si pisici?

Pretul ecografiei poate sa difere de la un cabinet veterinar la altul, dar si de la specialist la altul. Spre exemplu, pretul ecografiei abdominala la caini in cadrul cabinetului nostru veterinar este de 250 ron (la momentul redactarii articolului). Lista completa de preturi poate fi consultata in pagina principala, la sectiunea preturi. 

Vrea sa nu imi tundeti cainele / pisica pentru ecografie. Este posibil?

Din pacat, parul des poate impiedica sonda ecografie sa faca contact cu pielea. Cum spuneam adineaori, undele ecografice nu sunt transmise prin aer, asadar tunderea animalului este necesara. Animalul va fi tuns doar pe burta, iar parul ii va creste normal la loc in cateva luni. In unele cazuri (rare), cand animalul are blana foarte rara sau se opteaza doar pentru o ecografie simpla (de gestatie), medicul veterinar poate renunta la tunderea blanii de pe burta animalului. 

Daca doresti programare pentru o ecografie abdominala la caine sau pisica nu ezita sa ne apelezi la telefon: 0731803803 sau iti poti face o programare direct din online dand click pe PROGRAMARE. Specialistul nostru iti va consulta, diagnostica, examina si oferi un tratament pentru animalul tau de companie. 

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.