Incinerarea animalelor de companie

Incinerarea animalelor de companie – un alt fel de comemorare

Incinerarea animalelor este o opțiune comună pentru gestionarea corpului unui animal de companie după eutanasiere sau după o moarte cauzată de alți factori. Incinerarea poate fi o modalitate respectuoasă și eficientă de a oferi un final adecvat animalului și poate oferi proprietarului ocazia de a păstra o amintire durabilă și plină de însemnătate.

În ce constă?

Procesul de incinerare constă în introducerea rămășițelor într-un cuptor specializat numit crematoriu. În crematoriu, corpul animalului este expus la temperaturi ridicate, în general între 700 și 900 de grade Celsius. Această temperatură înaltă descompune corpul într-un proces numit cremațiune.

Există două tipuri principale de incinerare:

  1. Cremațiune individuală: În cazul incinerării individuale, animalul de companie este singur în cuptorul crematoriu. Acest lucru asigură că cenușa rezultată este exclusiv a animalului respectiv. După proces, cenușa poate fi returnată proprietarului într-o urnă memorială sau într-un recipient special. Proprietarul poate decide apoi cum să gestioneze cenușa, fie prin păstrarea acesteia într-un loc special, fie prin disperarea ei într-un loc drag sau în conformitate cu dorințele proprii.
  2. Cremațiune colectivă: În cazul cremațiunii colective, mai multe corpuri de animale sunt incinerate simultan în același cuptor. Acest proces este mai puțin personal și nu permite returnarea cenușei proprietarului. Cenușa rezultată este de obicei îngropată într-un loc special sau disperată.

Procesul de incinerare urmează acești pași de bază:

  • Rămășițele animalelor sunt incinerate folosind căldură intensă, în jur de 700 de grade Celsius. Durata acestui proces depinde de mărimea animalului, dar în general durează aproximativ două ore.
  • Rămășițele sunt inspectate pentru obiecte metalice; orice obiecte găsite sunt îndepărtate.
  • Oasele mari care nu s-au incinerat sunt pulverizate până devin un praf fin, asemănător cenușei.
  • În cazul incinerării individuale, rămășițele vor fi plasate în compartimentul de depozitare ales de dumneavoastră. Crematoriul vă poate permite să furnizați o urnă, o cutie sau un alt recipient închis. Dacă încă sunteți în căutarea unui loc de odihnă final perfect pentru animalul dumneavoastră, de obicei, rămășițele vă vor fi returnate într-o pungă de plastic.

Avantajele incinerării

Incinerarea animalelor de companie oferă câteva avantaje. În primul rând, aceasta permite proprietarilor să păstreze o amintire durabilă a animalului lor de companie. De asemenea, poate fi o opțiune igienică și practică, în special în cazurile în care nu există alte opțiuni convenabile pentru îngroparea corpului.

În comparație cu îngroparea, incinerarea animalelor de companie prezintă unele avantaje distincte:

  • Flexibilitate: Incinerarea permite proprietarilor să păstreze cenușa animalului de companie într-o urnă sau într-un recipient special. Acest lucru oferă flexibilitate în gestionarea amintirii, permițând proprietarilor să-și ia cenușa cu ei în cazul în care se mută sau călătoresc frecvent.
  • Eliminare igienică și ecologică: Incinerarea elimină riscul contaminării solului sau apei prin substanțele chimice rezultate în procesul de descompunerea naturală a corpului. Acest aspect este important în special în cazul animalelor care au fost tratate cu medicamente sau substanțe care pot fi nocive pentru ecosisteme.
  • Evitarea dezgropării accidentale: Îngroparea unui animal de companie în propria curte poate crea riscul ca acesta să fie dezgropat accidental de animale sălbatice sau de alte animale de companie. Incinerarea elimină acest risc, asigurând că rămășițele animalului sunt adăpostite într-un mod sigur și permanent.
  • Durabilitate și conservare a amintirii: oferă proprietarilor posibilitatea de a-și păstra amintirea animalului de companie într-o formă durabilă și de a crea un loc special de pomenire. Urna poate fi păstrată într-un loc special sau poate fi împărțită între membrii familiei care doresc să păstreze o amintire a animalului.

Sinteză si costurile incinerarii

Incinerarea animalelor de companie oferă proprietarilor o opțiune respectuoasă și personalizată pentru gestionarea pierderii și comemorare. Alegerea incinerării poate aduce multiple avantaje, cum ar fi conservarea amintirilor într-o urnă memorială, flexibilitatea în opțiuni și respectarea legislației și a normelor de mediu.

Procesul de incinerare este realizat de furnizori specializați care respectă confidențialitatea și oferă un tratament demn și respectuos pentru fiecare animal de companie. Proprietarii au posibilitatea de a participa la proces și de a-și lua rămas-bun într-un mod personal și intim.

În momente dificile, cremațiunea animalelor de companie poate oferi un sentiment de pace și încredere că animalul a fost tratat cu respect și că amintirea lui poate fi păstrată într-un mod special. Este recomandat să contactați furnizori specializați în servicii funerare pentru animale de companie pentru a obține informații complete și detaliate despre opțiunile disponibile în zona dumneavoastră și pentru a găsi soluția potrivită pentru nevoile proprii.

Daca doresti programare nu ezita sa ne apelezi la telefon: 0731803803 sau iti poti face o programare direct din online dand click pe PROGRAMARE. Specialistii nostri veterinari iti vor consulta si oferi cele mai bune optiuni pentru animalul tau de companie. 

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.